Bespoke Suits, Costume la Comanda - Bespoke

Costumul Bespoke se croieste pentru dumneavoastra. Necesita prezenta unui croitor, cu o experienta bogata, care va va lua masurile si va va consilia pentru a stabili tesatura, designul si toate celelalte detalii care vor crea un costum unic si care va intruni toate calitatile cerute.

Costumul Bespoke nu depinde de anumite tipare, ci se creaza intocmai dupa specificatiile d-voastra. Fie ca va doriti un costum foarte cambrat, cu un sacou mai scurt sau un look clasic, o vesta cu design 'old school' sau un sacou sport modern, un smoking cu revere late inspirat de vedeta preferata sau o redingota vazuta intr-un film vechi, toate acestea ar trebui sa fie posibile.

Un costum Bespoke inseamna un costum lucrat in mod traditional (Full Canvas) cu minim 3-4 probe, cu luarea masurilor si o executie in pasi. Croit manual, cusut manual si eventual chiar si butonierele facute de mana. Durata medie de executie este intre 6 si 8 saptamani sau mai mult si substantial mai lunga decat la un costum Made-to-Measure (MTM). Un astfel de costum depinde intrutotul de mana croitorului si de stilul sau de lucru. In teorie ar trebui sa iasa mai bine decat varianta MTM, dar in realitate riscul este mult mai mare de a nu iesi asa cum trebuie. Un croitor slab poate livra un costum prost mult mai des decat o companie ce lucreaza MTM, indiferent de numarul de probe facute. Si asta se intampla mult mai des decat va asteptati.

Un costum Bespoke fiind lucrat de mana si finisat de mana va avea anumite iregularitati, care in ochii unui neavizat pot parea defecte, dar de fapt reprezinta semnul lucrului de mana.

Costul unui costum Bespoke este substantial mai mare fata de varianta MTM similara.

Bespoke