Bespoke Suits, Costume la Comanda - Full Canvas, Half Canvas, Fused

In functie de tipul de constructie al sacoului, costumele se impart in: Full Canvas, Half Canvas, Fused.

Sacoul Full Canvas sau traditional reprezinta calitatea suprema in materie de sacouri. Intre materialul sacoului si captuseala, la nivelul pieptilor si la nivelul reverelor se afla o panza (traditional din par de cal) ce se intinde de la rever si pana jos. Panza este cusuta de materialul sacoului. In mod traditional se cosea de mana, actual exista masini speciale care executa aceste cusaturi. Rezultatul este ca sacoul se aseaza natural, prinde mult mai bine forma corpului si arata mult mai bine, chiar si cand te misti. Rezista mult mai bine in timp.

Sacoul Half Canvas sau semi-traditional cuprinde elemente ale sacoului Full Canvas, dar si ale sacoului Fused. Intre materialul sacoului si captuseala, la nivelul pieptilor si la nivelul reverelor se afla o panza (traditional din par de cal) ce se intinde de la rever si pana in talie. Se aseaza natural pe piept si rever, iar pretul este mai mic fata de Full Canvas.

Sacoul Fused sau adezivat este cel mai utilizat sacou, marea majoritate a sacourilor de serie (gata facute) sunt construite astfel. Intre materialul sacoului si captuseala se afla o foaie de material (termocolant) ce se lipeste la caldura de materialul sacoului. Termocolantul se gaseste la nivelul pieptilor (pana jos) si a reverelor si le confera acestora structura (rigiditate). Ii lipseste frumoasa forma naturala prezenta la sacourile Half Canvas si Full Canvas si prezinta riscul ca dupa mai multe curatari termocolantul sa se dezlipeasca. Sacoul Fused are cel mai avantajos pret.

Full Canvas / Half Canvas / Fused